Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakaliowe trufelki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 paczki
cukier puder 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
miód 1 łyżka
śmietana gęsta 1/2 szklanki
powidła śliwkowe 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
skórka pomarańczowa smażona 2 łyżki
płatki migdałowe 5 dkg
aromat rumowy
orzechy laskowe 2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: bakaliowe trufelki

Herbatniki ścieramy na tarce lub rozgniatamy wałkiem i wsypujemy do miski,następnie dodajemy cukier puder,kakao,dwie łyżki płatków migdałowych,orzechy miód,śmietanę powidła oraz pozostałe bakalie.Wyrabiamy na jednolitą masę,dodajemy kilka kropel aromatu rumowego i formujemy małe kulki o średnicy 3 cm i obtaczamy je w pokruszonych płatkach migdałowych i układamy na tacy.Odstawiamy do wyschnięcia na około 6 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.05.2012 13:30
rewelacja;)
Jaheira11 29.02.2012 22:19
ale pyszności
wazka 27.12.2011 16:15
super przepis
Krystyna32 19.11.2011 07:41
pyszne
Daria14 09.07.2011 14:12
pycha
halinka1011 09.07.2011 10:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak