Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób gotowany do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 500 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób gotowany do obiadu

Bób moczymy i płuczemy. Następnie gotujemy go w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki odcedzamy go i polewamy zimną wodą. Podajemy go do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 13.03.2013 22:30
Uwielbiam bób. Ale jakoś nie pomyślałam że trzba go przed gotowaniem namoczyć.
PIOTR11 17.11.2012 22:45
apetyczny
kate.500 14.11.2012 18:11
pycha
Detaminy 06.03.2012 14:34
Fajny przepis
Dorian 21.12.2011 08:31
pycha
mala2021 10.12.2011 21:38
bardzo lubię
piotereq 29.08.2011 08:45
lubimy
Kopiko1983 18.07.2011 17:23
Pycha!
Justyna Jussstiii 10.07.2011 12:46
nie wiedziałam o tym
joanna77 09.07.2011 22:45
lubię bób
SmacznaPyza 09.07.2011 17:07
radzę ugotować bez soli i posolić dopiero po ugotowaniu, skórką będzie bardziej miękka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak