Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierka z fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 15 dkg
włoszczyzna 2 dkg
sól 1 szczypta
tłuszcz 4 dkg
cebula 2 dkg
mąka 10 dkg
pieprz 1 szczypta
jaja 1 sztuka
sól 1 szczypta
woda 1 łyżka
pietruszka zielona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierka z fasolą

Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej ostudzonej wodzie na noc, następnego dnia ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Włoszczyznę opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Sporządzić zacierkę Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić. Ugotować zacierkę w wywarze, dodać ugotowaną fasolę z wywarem. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Zupę okrasić tym tłuszczem, dodać pieprz, sól i zieloną pietruszkę do smaku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 09.07.2011 10:51
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak