Sposób przygotowania

Schab myjemy, osuszamy i ostrym nożem wycinamy kieszeń. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Na lekko rozgrzanym maśle przesmażamy jabłka, dodajemy namoczone uprzednio rodzynki, bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oprószamy łyżką majeranku, mieszamy. Farsz studzimy a następnie nadziewamy nim schab i mięso spinamy.Schab z wierzchu nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i papryką a następnie skrapiamy olejem. Odstawiamy na 3 godz. Na gorącym oleju obsmażamy mięso, przekładamy do brytfanki i pieczemy ok. 60 min w temp. 180 stopni C. W razie potrzeby możemy podlewać wrzątkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    szkoda, że nie ma zdjęcia przekroju i nie widać jak to wygląda w środku
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    robię schab z jabłkami ale trochę inaczej, tak fajnie byłoby zobaczyć przekrój.
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    smaczniutki musi byc :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak dla mnie rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !