Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów naturalna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 30 dag
oliwa 0,5 łyżki
porzeczki 10 dag
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
sól 1 szczypta
imbir 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów naturalna

Pory oczyścić, umyć, odkrajać stwardniałe części zielonych liści. Oczyszczone pory opłukać bardzo starannie, odginając górne części liśc. Porzeczki umyć, oberwać z szypułek, zmiażdżyć, szybko doprowadzić do zawrzenia i przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z oliwą i zieleniną, przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Pory pokrajać w poprzek w bardzo cienki makaronik, wymieszać z sosem porzeczkowym. Wyłożyć na salaterkę.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak