Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy wkładamy do wrzątku na 3 min,odcedzamy i odciskamy.Mięso szybko obsmażamy na dużym ogniu i kroimy go w plastry.Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy warstwami kapustę,mięso,ziemniaki na wierzchu powinny być ziemniaki.Czosnek miażdżymy dodajemy go do ciepłego bulionu wraz ze śmietanką majerankiem ,solą pieprzem i gałką muszkatołową.Jajka starannie roztrzepujemy wlewamy do bulionu mieszamy i wylewamy na ułożone w naczyniu składniki.Wstawiamy do piekarnika nagranego do 180 stopni na 50 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetne danie obiadowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !