Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki zapiekane z kapustą włoską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 75 dkg
ziemniaki 75 dkg
śmietanka 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
jajko 2 szt
bulion 1/2 szklanki
indyk 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki zapiekane z kapustą włoską

Kapustę szatkujemy wkładamy do wrzątku na 3 min,odcedzamy i odciskamy.Mięso szybko obsmażamy na dużym ogniu i kroimy go w plastry.Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy warstwami kapustę,mięso,ziemniaki na wierzchu powinny być ziemniaki.Czosnek miażdżymy dodajemy go do ciepłego bulionu wraz ze śmietanką majerankiem ,solą pieprzem i gałką muszkatołową.Jajka starannie roztrzepujemy wlewamy do bulionu mieszamy i wylewamy na ułożone w naczyniu składniki.Wstawiamy do piekarnika nagranego do 180 stopni na 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 24.06.2012 15:18
świetne danie obiadowe
Krystyna32 01.12.2011 00:08
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak