Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze śliwek suszonych i przecieru porzeczkowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki suszone 25 dkg
woda 0,5 litra
cukier 15 dkg
przecier porzeczkowy 8 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze śliwek suszonych i przecieru porzeczkowego

Suszone śliwki umyć w ciepłej wodzie, opłukać, zalać wodą i pozostawić w chłodzie na noc do namoknięcia. Na drugi dzień ze śliwek wyjąć pestki, zalać wodą z moczenia śliwek; jeżeli potrzeba, dodać trochę wody, zagotować z cukrem, dodać pasteryzowany przecier, rozmieszać, zalać śliwki, ostudzić.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak