Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tutti - frutti z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 3 łyżki
mąka 1 łyżka
jaja 3 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier wanilowy 2 sztuki
masło 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki
owoce 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Tutti - frutti z szybkowaru

Oczyszczone owoce pokroić na małe kawałki, wymieszać z miodem. Masłem wysmarować formę, wysypać ją cukrem. Jaja ubić trzepaczką z resztą cukru, cukrem waniliowym i mąką. Wymieszać z owocami, wlać do formy, wstawić do szybkowaru, do którego wlać 3 szklanki wody. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 8 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać po schłodzeniu.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak