Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z wodą a nastepnie dodajemy drożdże, sól i cukier. Mieszamy chwile w misce, Wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie. Formujemy kulkę i smarujemy olejem. Wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 2h. Czekoladę (najlepiej ja wczesniej mocno schłodzić) trzemy na tarce. Wyjmujemy ciasto i rozklepujemy lekko. Na środek wysypujemy czekoladę i formujemy dwie bagietki. Na blasze układamy papier do pieczenia i smarujemy margaryną Kasią. Kładziemy bagietki i przykrywamy ściereczką na pół godziny. Po tym czasie nacinamy ciasto, smarujemy mlekiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne
  • -1
    original
    Opublikowano

    iziona

    bardzo ładnie wyglądają .
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Jak z czekoladą to muszą być pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jaki typ mąki? i czy woda gorąca to znaczy, że ma być bardzo ciepła czy wrzątek?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Twierdzisz, że to jest twój przepis?! Ciekawe jak długo będziesz te gotowce dostawał?
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    No, Wokalista, robisz postępy! Nie do wiary!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !