Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka light

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1,2 litra
botwinka 200 g
marchew 200 g
seler 100 g
pietruszka 100 g
ziemniaki 200 g
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kostka 1 sztuka
ziele angielskie 4 kulki
sól 2 szczypty
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka light

Botwinkę przebieramy (tzn. usuwamy zwiędnięte liście, obieramy malutkie buraczki i ucinamy korzonki) i dokładnie myjemy. Pozostałe warzywa obieramy i również myjemy. Wszystkie warzywa kroimy drobno, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie oraz pieprz, przykrywamy i stawiamy na ogień. W momencie gdy zupa się zagotuje uchylamy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą ugotowane. Doprawiamy solą. Można dorzucić posiekaną pietruszkę i podać z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 01.07.2012 21:40
lubię wszelkie zupy z dodatkiem botwinki, a ta mi się bardzo podoba, bo ma dużo składników :)
Emilia22 10.11.2011 13:33
fajnie wygląda
Natalia/tubisiek 20.09.2011 07:42
fajnie podana :)
Krystyna32 12.07.2011 16:24
extra
aguus 09.07.2011 13:27
Takie lekkie zupy to ja lubię!
gosia47-47 08.07.2011 21:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak