Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopione masło, wsypać tartą bułkę, wlać mleko, dodać bakalie. Wymieszać, pozostawić na 30 minut, by bułka rozmiękła. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z masą. Wyłożyć masę do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy budyniowej lub innego nadającego się naczynia, szczelnie przykryć. Wstawić formę do szybkowaru, do którego wlać 1 szklankę wody. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru odczekać kilka minut, następnie okroić budyń nożem i wyłożyć na okrągły półmisek. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    szkoda, że nie do wykonania bez specjalnej formy i szybkowaru:(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !