Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka zkurczaka 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do samku
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Udka zalewamy 3 litrami wody i gotujemy 0k 40 minut, Dodajemy marchewkę. Gotujemy jeszcze 30 minut. Mięso i marchewkę wyjmujemy z rosołu, mięso kroimy w kostkę i marchewkę układamy w małych foremkach, bulion doprawiamy do smaku, do gorącego dodajemy żelatynę , dokładnie mieszamy. Zalewamy mięso bulionem. odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 19.02.2012 07:33
pyszn epolecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak