Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula 2 szt
kiełbasa krakowska 0,5 kg
żeberka 0,6 kg
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTKI

Kapustę kroimy nie za drobno,Lekko solimy,zalewamy wodą i gotujemy mieszajac od czasu do czasu.
Żeberka gotujemy w osobnym garnku, obieramy z miesa i dodajemy do kapusty.
cebule smażymy, Dodajemy do niej kiełbasę i stale mieszając smażymy na małym ogniu.Dodajemy kiełbase do kapusty.Do wywaru z zeberek dodajemy mąke,i wlewamy to do kapusty, pare minut jrszcze gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 08.07.2011 20:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak