Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka pomidorowo-grzybowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
masło 3 łyżki
ziemniaki 4 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka pomidorowo-grzybowa

Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki,pomidory sparzamy i obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki.Na dwóch łyżkach masła podsmażamy przez kilka minut grzyby,następnie dodajemy pomidory i liść laurowy wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze 10 min mieszając od czasu do czasu.Ziemniaki obieramy kroimy w plasterki i podsmażamy na dwóch łyżkach oleju na jasnozłoty kolor,Cebulę siekamy i także podsmażamy na pozostałym oleju.Wszystkie składniki lekko mieszamy i przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.Zapiekamy 20 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 08.07.2011 21:09
Musi byc chyba dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak