Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy czosnkowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 10 dag
cukeir 2 łyżki
jaja 4 sztuki
mąka 1 kg
czosnek 4 ząbki
olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mleko 2 szklanki
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy czosnkowe.

Drożdże wymieszać z cukrem, 2 łyżkami mąki i 2 łyżkami mleka. Połączyć z 2 jajkami, resztą mąki i mlekiem. posolić, wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Z ciasta formować wałeczki i smarować jajkami wymieszanymi z przeciśniętymi ząbkami czosnku i ziołami. Złożyć na pół, skręcać i ponownie posmarować jajkami i posypać serem. Piec 15 minut w temp. 1870 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 03.03.2012 21:04
pycha
Renataj 19.02.2012 23:16
Fajna przegryzka
mala2021 17.02.2012 11:09
pyszne
cooleczka 18.01.2012 10:29
wydają się być pyszne :)
AgaS10 08.11.2011 19:58
fajne:)
wolochski 01.11.2011 22:31
super
Halusia 24.09.2011 20:29
Pycha!
wirkijom 17.09.2011 17:43
może bym jutro takie przygotowała :) muszą być smaczne :)
daria899 25.07.2011 19:35
pyszne
mala2021 14.07.2011 14:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak