Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj na szpinaku pod beszamelem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 60 dag
szpinak 25 dag
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj na szpinaku pod beszamelem

Filety najpierw umyć i osuszyć posolić . Świeże liście szpinaku też myjemy potem zblanszować odcedzić i posolić , popieprzyć sypnąć gałką i wymieszać dodać przeciśnięty czosnek i przełożyć do naczynia żaroodpornego , na warstwie szpinaku układamy filety , z mąki , masła robimy zasmażkę rozprowadzamy ją zimnym mlekiem i mieszamy podgrzewamy na wolnym ogniu aż sos zawrze i zgęstnieje , polać filety i zapiekać pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 16.11.2011 21:54
smaczna rybka
iwa643 10.07.2011 07:38
mniam
agnieszka137 09.07.2011 23:34
wyśmienite:)
Katarzyna/kate1980 09.07.2011 22:17
ciekawe może być smaczne
Mateusz/matikor 08.07.2011 18:40
rybka i szpinak :0 cudo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak