Sposób przygotowania

Masę marcepanową ucieramy z połową cukru i żółtkami.Białka ubijamy na pianę z pozostałym cukrem i delikatnie łączymy z masą marcepanową,następnie wsypujemy dwa rodzaje mąki i ostrożnie mieszamy.Formę w kształcie serca smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą,przekładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 50 min.Wodę gotujemy z cukrem,dodajemy sok z połowy cytryny i gotujemy syrop,zestawiamy z ognia i studzimy,następnie ucieramy do białości,wlewamy sok z buraka i mieszamy.Upieczone ciasto wyjmujemy z formy i polewamy przygotowanym lukrem i dekorujemy lentynkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !