Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarnka
ocet 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryba 1/2 (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Ryby usmażyć na oleju, oddzielić ości, cebulę obrać,, pokroić w kosteczkę, po czym 5 min. gotować w wodzie z octem, następnie odcedzić. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić aż będą miękkie. Ryby , cebulę i warzywa delikatnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 08.12.2011 12:50
lubię rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak