Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostrygi z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 g
jaja 4 szt
sos sojowy 2 łyżeczki
cukier szczypta
sól szczypta
tłuszcz 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
ostrygi 1 (konserwowe)
ryż 4 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: ostrygi z ryżem

Oczyszczone i drobno pokrajane pieczarki wrzucić na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, podsmażyć, dodać jajka, ostrygi i przyprawy; chwilę smażyć. Do miseczek nałożyć ryż, a na ryżu ułożyć jajecznicę z pieczarkami i ostrygami, po wierzchu posypać posiekana nacią pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak