Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 1/2 kg
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżeczki
oelj 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
cebula 2 szt
musztarda 4 łyżki
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w curry

Filety wymoczyć , aby nie były zbyt słone. Cebulę pokroić w półksiężyce, filety pokroić na małe kawałki i posmarować z jednej strony musztardą. W dużym słoju układać kolejno cebulę, sok z cytryny, przyprawę curry, sól, pieprz, kawałki filetów, a na końcu polać olejem. Układać w ten sam sposób kolejne warstwy. Na wierzchu położyć cebulę. Słoik zakręcić i włożyć na dobę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak