Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso gotowane w kwaśnym mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
cebula 1 szt
zsiadłe mleko 1 szkl
papryka czerwona 1 szt
natka pietruszki
masło 30 g
Goździki całe Prymat 6 szt
mączka kokosowa 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
czosnek 6 ząbków
pomidory 2 szt
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mięso gotowane w kwaśnym mleku

Opłukane mięso pokrajać na kawałki, włożyć do rondla, zalać zsiadłym mlekiem, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem, aż płyn wyparuje. W drugim rondlu przesmażyć na sklarowanym maśle pokrajaną na plastry cebulę, dodając proszek curry, imbir, roztarty czosnek, paprykę w paski, pokrojone na plastry pomidory, mączkę kokosową i łyżkę posiekanej naci pietruszki; przyprawić solą. Do cebuli dodać ugotowane mięso, wymieszać dobrze i trzymać 10—15 min. na bardzo małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak