Sposób przygotowania

4-5 łyżek masła rozpuszczamy w garnku- dodajemy pokrojony por i podsmażamy kilka minut.
Wsypujemy ryż i smażymy 2-3 minutki często mieszając.
Wlewamy wino- mieszamy i gotujemy póki nie odparuje.
W osobnym naczyniu przygotowujemy bulion z kostek rosołowych ( około 750 ml)
Porcjami dodajmy bulion do ryżu- gdy jedna porcja zostanie wchłonięta- dodajemy następną. Często mieszamy.
Gdy ryż będzie miękki mieszamy go z resztą masła i parmezanem - doprawiamy Kucharkiem i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne:-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    apetyczne danie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczne jedzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !