Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grenadier z cieście po litewsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z grenadiera 80 dag
cytryna 1 szt
mąka 3 łyżki
mleko 1/3 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
pieprz czerwony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grenadier z cieście po litewsku

1. Cytrynę pokroić na plasterki. Filety rybne opłukać, skropić niewielką ilością soku z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
2. Mąkę dokładnie wymieszać z mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Dużą ilość oleju rozgrzać na patelni. Ryby zanurzać w cieście naleśnikowym, lekko osączyć, ułożyć na tłuszczu, usmażyć z obu stron na złoto. Ryby dokładnie osączyć. Podawać z plasterkami cytryny, posypać czerwonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.01.2014 09:47
ciekawa propozycja
Marek6 21.09.2011 00:50
super
Ibag24 15.09.2011 21:54
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak