Sposób przygotowania

1. Cytrynę pokroić na plasterki. Filety rybne opłukać, skropić niewielką ilością soku z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
2. Mąkę dokładnie wymieszać z mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Dużą ilość oleju rozgrzać na patelni. Ryby zanurzać w cieście naleśnikowym, lekko osączyć, ułożyć na tłuszczu, usmażyć z obu stron na złoto. Ryby dokładnie osączyć. Podawać z plasterkami cytryny, posypać czerwonym pieprzem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    do wypróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !