Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Greckie frykadelki z serem feta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 75 dag
cebula 1 szt
feta 25 dag
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Greckie frykadelki z serem feta

1. Ugotowane ziemniaki obrać, rozgnieść, ostudzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Fetę pokroić na kawałki. Cebulę i ser dodać do ziemniaków, wbić jajko, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Całość delikatnie wymieszać.
2. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące i tartej bułce. Dużą ilość oleju rozgrzać na patelni, usmażyć frykadelki. Osączyć. Podawać z sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 31.05.2012 19:59
super
kupiska 02.05.2012 19:29
dodaje do księgi,coś w moim stylu smakowym:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak