Przepis i sposób przygotowania na: Greckie frykadelki z serem feta
2. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące i tartej bułce. Dużą ilość oleju rozgrzać na patelni, usmażyć frykadelki. Osączyć. Podawać z sałatką z pomidorów.
ziemniaki ugotowane | 75 dag |
cebula | 1 szt |
feta | 25 dag |
jajko | 1 szt |
natka pietruszki | 1 łyżka |
mąka | 3 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 5 dag |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: