Sposób przygotowania

Do wody wrzucamy liście, wiśnie i kwasek zagotowujemy i gotujemy 15 minut. Możemy podusić wiśnie podczas gotowania żeby lepiej puściły sok. Następnie odcedzamy sok. Sok wlewamy do garnka i dopiero teraz dodajemy cukier całość zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Sok jest bardzo wydajny a dzięki liściom sok ma niepowtarzalny smaczek.
Nalewamy do słoiczków i pasteryzujemy 30 minut.
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    interesujący
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ja wlewam na gorąco do buteleczek po soczkach dla dzieci i nie pasteryzuję, robię taki od lat z tym że na 100szt liści daję 50 sztuk wisienek. jest rewelacyjny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !