Sposób przygotowania

Miód rozpuść w 2 łyżkach wrzątku. Papryczkę chili oczyść z pestek, miąższ pokrój w cienkie paseczki. Wymieszaj z brandy, goździkami, octem winnym, kawałkiem cynamonu. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na ok. 30 minut. Melon przekrój na pół. wyjmij pestki. sok dolej do marynaty. Specjalną łyżeczką wykrój kulki lub pokrój miąższ w kostkę o boku ok. 1 cm. Kulki zalej marynatą. Przykryj, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Udekoruj listkami mięty. Podawaj np. do pieczeni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    NIE PRZEPADAM ZA MELONEM

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !