Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany Melon

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 szt
papryczka chili 1 szt
Goździki całe Prymat 5 szt
brandy 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
cynamon
miód 1 łyżka
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany Melon

Miód rozpuść w 2 łyżkach wrzątku. Papryczkę chili oczyść z pestek, miąższ pokrój w cienkie paseczki. Wymieszaj z brandy, goździkami, octem winnym, kawałkiem cynamonu. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na ok. 30 minut. Melon przekrój na pół. wyjmij pestki. sok dolej do marynaty. Specjalną łyżeczką wykrój kulki lub pokrój miąższ w kostkę o boku ok. 1 cm. Kulki zalej marynatą. Przykryj, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Udekoruj listkami mięty. Podawaj np. do pieczeni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 13.08.2011 12:20
NIE PRZEPADAM ZA MELONEM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak