Sposób przygotowania

Mięso królika umyć, osuszyć, oddzielić od kości. Mięso pokrajać na porcje, zbić tłuczkiem, formując owalne bitki. Czosnek obrać, opłukać, posiekać, rozetrzeć z solą. Masą natrzeć bitki, skropić sokiem cytrynowym. Patelnię powleczoną powłoką typu teflon posmarować oliwą, rozgrzać. Ułożyć bitki, lekko obrumienić po obu stronach, oprószyć pieprzem, przełożyć do rondla, skropić wodą lub wywarem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, skrapiając od czasu do czasu wodą. Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać w drobną kostkę, wsypać do wrzącej wody, doprowadzić do zawrzenia, następnie od razu odcedzić, dodać do miękkich bitek, osolić i dusić jeszcze kilka minut. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać pietruszką.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ba a skąd ja wezmę królika- zjadła bym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !