Sposób przygotowania

Mięso czyścimy z błon oraz tłuszczu, myjemy i zbijamy mokrym tłuczkiem, do grubości 2 cm. Posypujemy mięso pieprzem.
Farsz: Grzyby kroimy w kawałki, cebulę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju po czym dodajemy grzyby i smażymy razem jeszcze 5 minut. Wtedy dodajemy utarty czosnek, bułkę tartą oraz utarty ser żółty, sól i pieprz. Mieszamy farsz i nakładamy na mięso. Zwijamy mięso w roladę i obwiązujemy białą nicią. W brytfannie rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i pieczemy 90 minut w temp. 180 st. C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !