Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1,5 kg
Wywar: 150 ml
olej 2 łyżki
sól
pieprz
wędzony boczek 100 g
cebula 1
czosnek 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ser żółty
grzyby świeże 300 g
wino czerwone 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa

Mięso czyścimy z błon oraz tłuszczu, myjemy i zbijamy mokrym tłuczkiem, do grubości 2 cm. Posypujemy mięso pieprzem.
Farsz: Grzyby kroimy w kawałki, cebulę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju po czym dodajemy grzyby i smażymy razem jeszcze 5 minut. Wtedy dodajemy utarty czosnek, bułkę tartą oraz utarty ser żółty, sól i pieprz. Mieszamy farsz i nakładamy na mięso. Zwijamy mięso w roladę i obwiązujemy białą nicią. W brytfannie rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i pieczemy 90 minut w temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.11.2011 19:01
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak