Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 op
mleko 1 litr
budyń waniliowy 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyż
cukier 3/4 szkl
żółtko jajek 1 szt
masło 25 dag
wiórki kokosowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe rafaello

Z mleka, budyniu, mąki ziemniaczanej i cukru gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z żółtkiem i nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce budyniu. Na koniec wsypujemy 15 dag wiórek kokosowych i dokładnie mieszamt. Na blasze układamy warstwami krakersy i masę. Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni, aż się zrumienią. Mieszamy z kilkoma pokruszonymi krakersami i posypujemy gotowe ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 08.07.2011 14:33
super muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak