Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
Filet kroimy w kawałki i podsmażamy na patelni posypując obficie przyprawą do kurczaka. Fasolkę, brokuły, paprykę kroimy na kawałki a marchewkę w cienkie krążki, por w plasterki. Wszystko wrzucamy na patelnię, dodajemy kukurydzę i przyprawiamy do smaku Kucharkiem. Wszystko podsmażamy na małym ogniu prze około 10 minut. Następnie przykrywamy i dusimy jeszcze przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Do ugotowanego ryżu wyjętego z woreczków dodajemy 1 szklankę bulionu (1 kostkę rosołową łączymy z 1 szklanką wrzątku) i posiekany pęk pietruszki i mieszamy. warzywa z ryżem podajemy na gorąco. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !