Sposób przygotowania

Na ciasto:
Masło utrzec na puszysta masę ,Cukier i cukier waniliowy dodac i ucierac aż składniki dobrze się połączą w jednolita masę .Mąke przesiac i dodawac do masy po łyżce .Dodac proszek do pieczenia i dokładnie jeszcze chwile ucierac.Ciasto podzielic na 12 części i piec kolejno w tortownicy ze ciągniętymi bokami .Piec je kolejno na jasnobrązowy kolor w temp.170 200*c przez około 8 minut.Jescze gorace krązki delikatnie zdejmowac z dna tortownicy ,ostudzic.Na nadzienie:
500g z czerwonej porzeczki przetrzec przez sito .posmarowac krążki ,złożyc z nich tort .Wierzch ma pozostawic nie posmarowany ,lekko go obciążyc ,aby dobrze nasiąknął smakiem nadzienia .Najlepiej pozostawic na noc,gdyż jest wtedy najsmaczniejszy.Tort krajac w wąskie paski bezpośrednio przed spożyciem .Najlepiej przechowywac w foli aluminiowej

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciasto lubię ale te kalorie..........
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Iza a do czego ten zagęstnik? a porzeczki bez cukru? Ciekawy przepis ale nie wszystko rozumiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    pomysłowy i smaczny tort !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !