Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet z truskawkami i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 75 dag
mięta kilka listków
sok z cytryny
cukier 1 szklanka
białko 1 szt.
sól 1 szczypta
czekolada biała 5 dag
czekolada mleczna 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet z truskawkami i czekoladą

Odłóż 6 truskawek. Resztę zmiksuj, przetrzyj przez sito. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłódź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godz. Co 15 min. sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść osobno obie czekolady. Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a gdy zastygną, drugą połowę owocu zanurz w mlecznej czekoladzie. Sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak