Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe trio na patyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1/2 kg
grejpfrut 1 szt.
ananas w puszce 1 puszka
pomarańcze 2 szt.
mandarynki 4 szt.
cukier 2 szklanki
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe trio na patyku

Porzeczki oczyść i zmiksuj na gładką masę z dodatkiem 1 szklanki cukru. Grejpfruta obierz ze skóry. Z każdej cząstki zdejmij błony. Ananasa pokrój na kawałki. Zmiksuj razem z grejpfrutem i 1/2 szklanki cukru na gładko.
Mandarynki i pomarańcze obierz i oczyść tak jak grejpfruta. Zmiksuj z pozostałym cukrem. Każdą masę wlej do osobnego pojemnika i zamrażaj ok. 3 godziny. W trakcie wyjmij kilkakrotnie i owoce, miksuj ponownie. Gdy masa będzie gładka i dobrze zmrożona, wlewaj warstwami do wysokich pojemników i jeszcze raz zmroź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 25.03.2012 10:29
polecam
iza15 01.11.2011 19:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak