Sposób przygotowania

Cytryny umyj, sparz wrzątkiem , osusz. Z ośmiu cytryn odkrój czapeczki, wydrąż łyżeczką miąższ i przetrzyj go przez sito. Zimną wodę z cukrem doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 1 min. Odstaw do ostudzenia.
Z pozostałych cytryn otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i otartą skórkę połącz z syropem i włóż do zamrażarki na ok. 4 godziny.
W trakcie procesu często mieszaj sorbet widelcem, aby uzyskać gładką konsystencję. Wydrążone cytryny także zamroź. Sorbetem napełnij cytryny i podawaj.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i pomysłowe :0

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !