Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki z omletu ze szparagami z grzybami shiitake

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
woda 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
szparagi ugotowane 8 łodyżek
grzybki shiitake usmażone 6 szt
sos ponzu
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki z omletu ze szparagami z grzybami shiitake

Jajka,wodę mirin i sos sojowy ubijamy,wylewamy na rozgrzany olej i rozprowadzamy na patelni,smażymy aż się zetnie od góry.Omlet wykładamy,z jednej strony układamy równolegle szparagi i pokrojone w plastry grzyby.Omlet zwijamy i kroimy na 2 centymetrowe kawałki.Podajemy z sosem ponzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak