Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
jaja 3 szt
olej 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste naleśniki

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym do białości, dodać mąkę i mleko. Nie przerywając miksowania wlać olej i wsypać sól. Białka ubić na sztywną pianę, łyżką wmieszać ją do ciasta. Smażyć naleśniki na teflonowej patelni (można posmarować ją odrobiną oleju).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak