Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska bagietka z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
szynka gotowana 30 dag
cebula czerwona 2 szt
ogórek 1 szt
przecier pomidorowy 20 dag
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska bagietka z szynką

1. Czosnek obrać, posiekać. Przecier pomidorowy wymieszać z czosnkiem, przyprawą do pizzy, przyprawić solą.
2. Bagietkę przekroić wzdłuż na 2 części. Każda połówkę podzielić na 2 kawałki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Szynkę pokroić w paski. Ogórek pokroić na plasterki.
3. Kawałki bagietki posmarować sosem pomidorowym, ułożyć szynkę, ogórek i cebulę, posypać startym serem. Piec 5 min w temp 200 stopni. Oprószyć pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.03.2014 13:42
pyszna bagietka
Kuchareczka2 27.11.2012 17:39
mniam mniam
Pietruszka 10.06.2012 12:11
Super
sunnymood 24.11.2011 17:28
pychota:P
Wojt@s
Wojt@s 09.10.2011 13:10
szybkie i smaczne
suzana 08.07.2011 13:47
proste ale fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak