Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski ragout z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
filet z indyka 50 dag
groszek konserwowy 20 dag
śmietana 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski ragout z indyka

1. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy (10 min). Odcedzić.
2. Indyka pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć mięso. Wlać śmietanę, mieszając zagotować. Dodać osączony z zalewy groszek, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.12.2013 09:10
fajne smaki
Ewelina38 07.02.2013 10:31
jak z ryżem, to już jest smaczne ....
annagebalska 13.11.2012 09:15
pycha
suzana 08.07.2011 13:47
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak