Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W francuskim cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
biała kiełbasa 1 kilogram
jajko 2 szt
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: W francuskim cieście

Ciasto cienko rozwałkuj, potnij w paski. Kiełbasę owiń szczelnie paskami ciasta, ułóż w okrągłym naczyniu do zapiekania. Ciasto delikatnie ponacinaj. Wierzch posaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kminkiem. Piecz 30min. w 200*C. Podawaj na ciepło lub zimno, z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak