Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszoruj, mniejsze przekrój wzdłuż na połówki, większe na ćwiartki. Dokładnie osusz, włóż do żaroodpornej formy, skrop olejem, oprósz tymiankiem i rozmarynem. Piecz 30 min w temp. 220 stopni. Filety śledziowe pokrój na kawałki. Cebule pokrój w piórka, wymieszaj z obranymi i startymi na tarce o dużych otworach jabłka. Skrop odrobiną octu, posyp cukrem, wymieszaj ze śledziem. Śmietanę wymieszaj z musztardą, polej śledzie, delikatnie wymieszaj, oprósz solą i pieprzem. Podawaj do pieczonych ziemniaków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dawid12

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne polaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mi smakuje :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !