Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z pieczonymi ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
olej do smażenia
tymianek do smaku
rozmaryn do smaku
filety śledziowe 6 szt
cebula 2 szt
jabłka 2 szt
ocet jabłkowy do smaku
cukier do smaku
śmietana 18 proc 1/2 szt
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z pieczonymi ziemniakami

Ziemniaki dokładnie wyszoruj, mniejsze przekrój wzdłuż na połówki, większe na ćwiartki. Dokładnie osusz, włóż do żaroodpornej formy, skrop olejem, oprósz tymiankiem i rozmarynem. Piecz 30 min w temp. 220 stopni. Filety śledziowe pokrój na kawałki. Cebule pokrój w piórka, wymieszaj z obranymi i startymi na tarce o dużych otworach jabłka. Skrop odrobiną octu, posyp cukrem, wymieszaj ze śledziem. Śmietanę wymieszaj z musztardą, polej śledzie, delikatnie wymieszaj, oprósz solą i pieprzem. Podawaj do pieczonych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 03.09.2013 10:51
mi smakuje :-)
Anna152 11.03.2013 10:57
fajne polaczenie
Dawid12 27.05.2012 20:11
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak