Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w miodzie i pieprzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 8 łyżek
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
wódka 100 ml
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w miodzie i pieprzu

Karkówkę umyj, osusz. Miód utrzyj z wódką i sokiem wyciśniętym z cytryny oraz niedużą ilością soli i pieprzu. Marynatą dokładnie posmaruj mięso, posyp obficie ziołami. Zawiń w folię aluminiową i włóż na noc do lodówki. Zdejmij folię, delikatnie osusz mięso papierowym ręcznikiem. Pieprz utłucz, wymieszaj z 2 łyżkami miodu, posmaruj mięso. Piecz 50 min w rękawie do pieczenia. Rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 min, aby mięso się przyrumieniło. Pokrój w plastry. Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.12.2013 10:26
pyszne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak