Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos jarzynowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 6 łyżek
cebula 5 sztuk
kabaczek 2 sztuki
pomidory 4 sztuki
jaja 2 sztuki
papryka 2 sztuki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos jarzynowy

W naczyniu o grubym dnie podgrzać oliwę. Wrzucić grubo siekaną cebulę i pokrojone w kostkę kabaczki oraz paprykę krajaną w paski. Posolić, wymieszać, przykryć, ogień i dusić ok. 40 min., mieszając od czasu do czasu, aż jarzyny będą miękkie. Do innego garnka włożyć pomidory, drobno krajane, bez skórki i pestek. Wlać odrobinę wody, zagotować i dusić na małym ogniu, do uzyskania konsystencji piure. Masę dodać do przygotowanych poprzednio warzyw i podgrzewać przez chwilę, mieszając i uważając, by potrawa się nie rozgotowała. Przyprawić solą do smaku. Wyłożyć na półmisek, przybrać jajem ugotowanym na twardo. Danie to podaje się zwykle do smażonych i pieczonych mięs.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 11.02.2012 21:57
pycha
Anna141
Anna141 02.08.2011 08:45
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak