Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa 2

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 saszetka
jajko 6 szt
mieszanka meksykańska w puszce 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
ogórek konserwowy 350 g
czarne oliwki 10 szt
majonez 4 łyżka
ketchup 2 łyżka
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
cebula czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa 2

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, jajka ugotować.
Ostudzony ryż wsypać do miski, dodać obrane i pokrojone w kostkę jajka, odsączoną z zalewy mieszankę i fasolę.
Cebule i ogórki pokroić w kostkę, oliwki pokroić w plasterki.
Wszystko razem połączyć, dodać majonez, ketchup i doprawić do smaku i wymieszać.
Sałatkę odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.12.2011 06:43
smaczna
ZEWA 28.07.2011 09:40
dzięki
Katarzyna/kate1980 27.07.2011 21:34
ślicznie podana
Gabriela7 17.07.2011 07:16
fajna
iwa643 17.07.2011 07:05
fajna
Olaa 12.07.2011 09:48
smaczna
Agnieszka_B 10.07.2011 06:16
Bardzo lubię sałatki ryżowe z różnymi dodatkami, a Twoja wygląda baaardzo smacznie:)
SmacznaPyza 08.07.2011 12:08
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak