Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki jogurtowe z polewą czekoladową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/3 szkl
margaryna Kasia 1/5 kostki
margaryna Kasia do smarowania 1 łyżka
jogurt grecki 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/5 szkl.
cukier 1/5 szkl.
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki jogurtowe z polewą czekoladową

Do miski wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Kasię rozpuścić w mleku, wystudzić i wlać do sypkich produktów, wymieszać mikserem, dodać jogurt grecki i jeszcze raz wymieszać. Nabierać mokrą łyżką i kłaść na blachę wysmarowaną margaryną, formując bułeczki, piec w temp. 150 stopni z termoobiegiem 20 minut. Wystudzić i posmarować polewą czekoladową zrobioną z 3 łyżek cukru pudru, 1 łyżki mleka i 1 łyżeczki kakao, dobrze wymieszać i wrzucić jeszcze 2 łyżki płatków czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 16.11.2011 22:26
oooooooooooooo
Pola2 08.07.2011 22:22
poprosze o jedną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak