Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kaspusta 800 g
cebula 1
kminek szczypta
sól
pieprz
jaja 1
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
grzyby świeże 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą

Kapustę kroimy na nieduże kawałki, zalewamy niedużą ilością wrzątku, solimy i gotujemy. Po ugotowaniu odcedzamy i schładzamy, dokładnie osączamy, najlepiej odcisnąć kapustę przez gazę. Świeże grzyby kroimy na paski, cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju lub maśle i dodajemy grzyby. Dolewamy 2 łyżki wody i dusimy pod przykryciem pół godziny. Wszystkie przygotowane składniki mielimy i razem zasmażamy z dodatkiem tłuszczu, kminku, soli i pieprzu. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy. Obciążamy deseczką i pozostawiamy na około godzinę. Potem kroimy na plastry grubości około 3 cm zanurzamy w jajku roztrzepanym z dwiema łyżkami mleka, posypujemy tarta bułka i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak