Sposób przygotowania

Kapustę kroimy na nieduże kawałki, zalewamy niedużą ilością wrzątku, solimy i gotujemy. Po ugotowaniu odcedzamy i schładzamy, dokładnie osączamy, najlepiej odcisnąć kapustę przez gazę. Świeże grzyby kroimy na paski, cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju lub maśle i dodajemy grzyby. Dolewamy 2 łyżki wody i dusimy pod przykryciem pół godziny. Wszystkie przygotowane składniki mielimy i razem zasmażamy z dodatkiem tłuszczu, kminku, soli i pieprzu. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy. Obciążamy deseczką i pozostawiamy na około godzinę. Potem kroimy na plastry grubości około 3 cm zanurzamy w jajku roztrzepanym z dwiema łyżkami mleka, posypujemy tarta bułka i smażymy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !