Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne zrazy ze schabu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ogórki kiszone 4 szt
cebula 3 szt
boczek wędzony 350 g
musztarda wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
chleb skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne zrazy ze schabu

1. Schab umyć, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, rozbić tłuczkiem. Następnie oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką oraz posmarować musztardą.
2. Ogórki, cebule, boczek i skórki od chleba pokroić w kostkę, po czym wyłożyć odrobinę każdego z wymienionych produktów na rozbite w plastry mięsa i zwinąć w roladki.
3. Roladki uformować posmarowanymi olejem dłońmi, po czym smażyć z każdej strony na złoty kolor na odrobinie oleju.
4. Przełożyć do garnka, dolać tyle wody, aby mięso nie wystawało, a następnie gotować ok 35 min do miękkości. Zrazy podawać z ziemniakami oraz czerwoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.10.2012 15:24
pycha
Joanna108
Joanna108 24.09.2012 12:09
świetne
aga130982 01.07.2012 08:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak